Kultúra

2017.08.28. 17:55

Horgolt csodákról blogol Hamberger Brigitta

Hamberger Brigitta szinte hetente előrukkol egy-egy újabb horgolásremekkel. Nemrég egy párnával készült el, mutatjuk.

VN-információ

Brigi kreatív blogjában (brigi kezimunka.blogspot.com) sok jópofa, elkészítésre csábító ötlettel találkozunk. Gyakorlott horgolóként gyorsan elkészül egy-egy bonyolultabb kardigánnal, egyedi felsőrésszel. Ha ezt felülmúlni nehéz is, egy párna erejéig mi is belehelyezkedhetünk a színes, jópofa Brigi-világba. A klasszikus horgolós nagyiminta a kézimunkában kezdők számára sem okoz nehézséget, az eredmény viszont látványos lesz.

A színén nem látszik, de a fonákján borítékszerű összeállítású a nagyimintával készült párnahuzat Fotó: Hamberger Brigitta

Mint Brigi írja, ezt a párnahuzatot két-három évvel ezelőtt kezdte el horgolni, és apránként, ahogy az ideje engedte, úgy haladt néhány sorral. Amikor akadt maradék fonala, beledolgozta, amikor pedig egy nagyáruházban sima, olcsó kispárnákat fedezett fel, vásárolt belőle, és máris megvolt az alap, a tömőanyag" a lassan el is készülő huzathoz.

- Mivel az uralkodó színe pink volt, ugyanilyen árnyalatú kispárnát vettem (40x40 cm-est). Vettem egy tíz dekagrammos vajszínű fonalat, ez elég volt a párnahuzathoz. Úgy borítottam be vele, mint a boríték a levélpapírt.

Hamberger Brigi legutóbb egy pink-lila színekkel horgolt, fagolyós alapú nyakláncot viselt. Mint mondta, hímzőcérnákkal készítette, amelyek remek színekben kaphatók. Higygyék el: az is irigylésre méltó darab lett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!