Fiatal rendezők

2018.04.18. 16:18

Nemzetközi pályázatot hirdet a Marosvásárhelyi Színház

A jelentkezőknek egy kistermi, legfeljebb nyolcszereplős előadás létrehozására kell beküldeniük a tenderüket műfaji megkötés nélkül.

Marosvásárhely, 2016. április 13. Béres Ildikó (j) Pártszekretár Jancsiné, Szabó Imre (k) Pártszekretár Jancsi szerepében Zelei Miklós Zoltán újratemetve címû darabjának bemutatóján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 2016. április 13-án. A Budapesti Nemzeti Színház, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a Zsámbéki Színházi Bázis közös produkcióját Vidnyánszky Attila rendezte, amely egy beteljesületlen, tragikus szerelem groteszk története a Szovjetunió nyugati vasfüggönyének tövében, egy kettézárt falu országhatárán a II. világháború végén. MTI Fotó: Boda L. Gergely

Fotó: Boda L. Gergely

Nemzetközi pályázatot hirdetett a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata 35 év alatti rendezők számára, akik legfeljebb nyolcszereplős előadással pályázhatnak, jutalomként pedig megvalósíthatják elképzelésüket a társulattal – közölte szerdán a teátrum.

A Románia egyik legjelentősebb alkotóműhelyének számító színház számára fontos, hogy lehetőséget biztosítson fiatal színházi alkotók számára, ezért hirdették meg a pályázatot a 2018/2019-es évadra. A jelentkezőknek egy kistermi, legfeljebb nyolcszereplős előadás létrehozására kell beküldeniük a pályázatukat műfaji megkötés nélkül.

A pályázatnak tartalmaznia kell a jelentkező portfólióját, valamint az előadás részletes tervét, vagyis a rendezői koncepció leírását, az alkotói stábot, a díszletre, a jelmezre és a szereposztásra vonatkozó elképzeléseket.

A pályázatok beküldési határideje augusztus 5., eredményt öt nappal később, augusztus 10-én hirdetnek. A győztes pályázó előadásának bemutatóját október 5-ére tűzték ki.

A színház illetékesei az MTI kérdésére közölték, hogy a világ bármely országából, bármely nyelvterületéről jelentkezhetnek alkotók, akik számára először hirdetett ilyen pályázatot az erdélyi színház.

Borítókép: Béres Ildikó (j) Pártszekretár Jancsiné, Szabó Imre (k) Pártszekretár Jancsi szerepében Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabjának bemutatóján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban 2016. április 13-án.

MTI Fotó: Boda L. Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!