Kultúra

2017.05.14. 14:00

Bohózat a kemenessömjéni Singh Máté mosolyáért

Máté mosolyáért ajánlja föl május 21-én 19 órakor kezdődő előadását a Soltis Színház. Legyen a férjem! Egyúttal: Legyen jótékony!

Ölbei Lívia

A Legyen a férjem! című zenés bohózatot két részben játssza a Soltis Színház. Nóti Károly örökzöldjét Ecsedi Erzsébet, a zalaegerszegi Hevesi Színház művésze írta át, rendezőként is ő jegyzi az elő-adást. A zeneszerző Hajdú Sándor, a fergeteges slágerek jól állnak a celli társulatnak is.

Legyen a férjem! Temesi Zsolt és Nagy Zsuzsi
Fotó: Soltis Színház

A sztori szokás szerint tele van félreértéssel és bonyodalommal: Trixi vőlegénye úgy tudja, hogy a férje elválik tőle (mármint Trixitől) és akkor a lány bátran hozzámehet az amerikánushoz . De Trixi a férjét szereti és különben sem tud elválni, mert még férjhez sem ment. Így Robby (az amerikánus) pofára esik, mert Trixi vőlegénye - a férje! Minden világos, ugye? Dr. Hű Jenő ideggyógyász: Nagy Gábor, Hű Grácia, a húga: Hajba Beatrix / Martonfalvi Mária, Hű Beatrix, lánya: Nagy Zsuzsi, Dr. Regőci László, ügyvéd: Temesi Zsolt, Mr. Robby Pokrocovenszki, Amerikából: Bruckner Roland, Emese, a lángossütő: Ziembicki Dóra, Máté, inas: Piller Ádám. Díszlet: Ecsedi Erzsébet. Főszcenikus: Marton Miklós. Rendezőasszisztens: Sipos László. Technikus: Kovács László.

A végén persze minden kiderül - és minden jóra fordul. Főleg május 21-én, amikor az értelmi és mozgásfogyatékkal élő kemenessömjéni kisfiú, Singh Máté mosolyáért játszik a társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!