Kultúra

2011.07.07. 02:28

A fényképezőgép mögött Stekovics Gáspár

Stekovics Gáspár festőművészt egy idő óta lehetetlen elgondolni fényképezőgép nélkül. Portréiból július 15-én 18 órakor a Szigligeti Alkotóházban nyílik kiállítás.

Ölbei Lívia

Tulajdonképpen hozzátartozik Szombathely nevezetességeihez. Kedélyesebb, otthonosabb, lakhatóbb általa a város, amelynek zugaiban korábban főleg a furcsa, szép, érdekes tárgyak érdekelték. Mostanában mintha az emberi arc lenne számára a legfontosabb. Stekovics Gáspár a városhoz tartozik - ő pedig mostanában elképzelhetetlen a fényképezőgépe nélkül. Mintha a testének-lényének része, szíve, lelke, óvatosan simogató keze - és persze még óvatosabban simogató tekintete - volna a kicsi szerkezet, amelynek lencséje előtt művészek, alkotók nyílnak, nyilatkoznak meg; talán nem is annyira váratlanul. Steko rögzít - és az alkotás, a személyiség titkait kutatja. Július 15-én a Stekovics Gáspár számára személyes élményekkel, találkozásokkal teli Szigligeten - az alkotóházban - nyílik kiállítás Stekovics-portrékból, Kelecsényi László író (portréja a falon) ajánlásával. A megörökítettek névsora imponáló: Berkovits György írótól (szigligeti találkozás ez is) Törőcsik Marin és Udvaros Dorottyán át Závada Pálig. Az Objektív című tárlat augusztus végéig tart nyitva - a fotós pedig nem teszi le a masináját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!