Szentivánéji álom

2018.04.11. 10:00

A Soltis Lajos Színház Shakespeare-tűzijátéka a kaposvári biennálé versenyprogramjában

A IX. Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjába kapott meghívást a celli Soltis Lajos Színház Shakespeare-tűzijátéka, a Szentivánéji álom. A kétévente megrendezett kaposvári találkozó mindig a legjobbakat szemlézi.

Ölbei Lívia

Théseus/Oberon: Pesti Arnold Fotó: Soltis Színház

 

Théseus/Oberon: Pesti Arnold Fotó: Soltis Színház

A kaposvári biennálé versenyprogramjában ott lenni is rang: a legjobbak mezőnyét szakemberek válogatják – és szakemberek értékelik. A celli Soltis Lajos Színház nem először jut el Kaposvárra: a nemzetközi karriert is befutott táncelőadás, az Álomevők szintén megfordult – és díjat nyert – a kaposvári szemlén. Az idén május 7-étől 12-éig tartó IX. Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé versenyprogramjában pedig a celli Szentivánéji álom-előadásnak örülhetünk. William Shakespeare vígjátékából Nagy Péter István, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakos hallgatója – régóta a Soltis Lajos Színház tagja – vezetésével hozott létre sziporkázó tűzijátékot a társulat. Ez a minden ízében varázslatos előadás képes megszólítani, sőt színházrajongóvá tenni a fiatalokat. Ráadásul a szerző az érzelmek zűrzavaráról tudósít: mikor érdekes ez a téma, ha nem tizenévesen?

A kaposvári Szentivánéji álom május 11-én 17.30-kor kezdődik a Szivárvány Kultúrpalotában. A programban bábszínházak, kőszínházak és más alternatív műhelyek gyerek- és ifjúsági előadásai kaptak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában