Irány Oroszország!

2018.09.03. 11:30

A Soltis színház Vaknyugat-előadása Permben

Történetének egyik legizgalmasabb és minden bizonnyal leg­távolabbi utazására készül a Soltis Lajos Színház: a Vaknyugat-előadás meghívást kapott Oroszországba, az Urálnál, a Káma folyó partján fekvő Perm városába, ahol ősszel harmadszor rendezik meg a Nemzetközi Martin McDonagh Fesztivált.

Ölbei Lívia

Pesti Arnold és Bruckner Roland Fotó: Soltis Lajos Színház

„Nagy örömmel jelentjük, hogy Vaknyugat-előadásunk meghívást kapott a III. Nemzetközi Martin McDonagh Fesztiválra”, adta hírül a celldömölki társulat, amely az utóbbi években több nemzetközi fesztiválon megfordult, eljutott Norvégiában az északi sarkkörön túlra is. A McDonagh-fesztiválnak október 3-ától 7-éig ad helyet a város, amely a transzszibériai vasút 1436-os kilométerénél fekszik; fejlődésnek is akkor indult, amikor a vasútvonalat megépítették.

Pesti Arnold és Bruckner Roland Fotó: Soltis Lajos Színház

A permi találkozón macedón, grúz, orosz, román, kazah, iráni, moldáv és cseh színházak vesznek részt különböző Martin McDonagh-előadásokkal. A kortárs ír szerző nálunk is rendkívül népszerű. Drámatechnikája és témaválasztása okán gyakran kötik Csehovhoz. Székely Csaba drámaíró pedig mintha Csehov és McDonagh nyomán keverte volna ki a saját, összetéveszthetetlen stílusát. A Vaknyugat című McDonagh-drámából Nagy Péter István rendezett előadást a celli Soltis Lajos Színházban, a fordító Varró Dániel. Arról van szó, hogy „Valene és Coleman, két árva fivér egymás lába alatt él valahol a nyugati világ peremén. Apjuk különös körülmények között épp most vesztette életét. Welsh atya, a hivatásában elgyötört pap az egyetlen lélek a környéken, aki megpróbálja megbékíteni az örökké egymást tépő testvéreket”. A 16 éven felülieknek ajánlott – nálunk már fesztiváldíjas – előadásban Bruckner Roland, Pesti Arnold, Horváth Viktória és Temesi Zsolt lép színre. Jó utat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában