Színház az élet

2019.06.18. 14:00

A szombathelyi Korponay Zsófi kapta a legjobb női alakítás díját

Zsófi 2015-től a budapesti József Attila Színház társulatának tagja, de korábban a szombathelyi Weöres Sándor Színház darabjaiban is láthattuk.

vaol.hu

Zsófi közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint nemrég a közönség szavazatai alapján ő kapta a legjobb női alakításért járó díjat a József Attila Színházban.

Zsófi Szép Ernő Lila ákác című szerelmes históriájában alakította meggyőzően Tóth Manci szerepét.

Manci a főszereplő Pali számára először csupán egy egyszerű primadonnaálmokat szövögető varrónő. Ám később, ahogy az úr folyamatosan csalódik, majd végleg kiábrándul korábbi szerelméből, az üres helyet szívében az a Manci veszi át, aki a főhős számára a legkevésbé sem ideális nő képét testesíti meg. Azonban, ahogy a történet előre halad, jobban megismeri a kicsit sem egyszerű, ámde tiszta, ártatatlan lányt és beleszeret, ám mire ez tudatosul benne, a lányt már oroszországi turnéra viszi a vonat...

Ahogy a történetben is látszik, Manci karaktere nem egyrétű és Zsófi játékával mindent kihozott belőle, amit a közönség nem csak tapssal, de a díjjal hálált meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában