Kultúra

2017.04.09. 17:15

A vers virág: verseny Finta Sándor emlékére

Szombathely - A költészet napjához közeledve, hatodik alkalommal rendeztek versmondó versenyt a Brenner iskolában: Finta Sándor költő-tanár emlékezetére.

Vas Népe

„A vers virág... / ... él a halott köveken, / Nyílik kietlen rögökön", írta Finta Sándor (1889-1950), a szombathelyi Püspöki Elemi Iskola egykori igazgatója, költő-tanára. Az iskola címzetes igazgatójának 2011 áprilisában állítottak emléktáblát a Brenner iskola Hollán Ernő utcai épületében. Finta Sándor többféle közéleti tevékenységet is vállalt, dolgozott például a Katolikus Tanítók Országos Egyesületének elnökeként.

Felkészülés. Ezen a versenyen mindig van Finta Sándor-vers Fotó: Unger Tamás

Az ő emlékezetére rendezik meg évről évre a Brenner iskolában a költészet napját is megünneplő versmondó versenyt. A helyezések helyett arany, ezüst, bronz minősítést osztott a zsűri. Az általános iskolások (5-8. osztály) kategóriájában 13 bronz, hét ezüst és három arany minősítés született. Arany minősítést kapott: Bajner Panna (a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákja), Kopácsi Teréz (Árpád-házi Szent Margit Óvoda és Általános Iskola, Kőszeg) és Zsigrai Hanna (Neumann János Általános Iskola, Szombathely).

A középiskolások versenyében három bronz, két ezüst, két arany minősítés a végeredmény. Aranyat kapott: Szendrő Sára (Árpád-házi Szent Margit Óvoda és Általános Iskola) és Zsohár Veronika (premontrei gimnázium, Szombathely). A díjakat Császár István egyházmegyei kormányzó adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!