CELLDÖMÖLK

2018.03.29. 10:00

Aki bújt, aki nem: Rézi itt van – Gimesi Dóra mesejátéka Nagy Zsuzsi rendezésében

Ilyen a celli nőuralom: A mindentlátó királylány szerzője Gimesi Dóra, rendezője Nagy Zsuzsi, látványtervezője Marton Merci, címszereplője Erényi Dorottya / Horváth Nóra. Persze kellenek a Soltis Színház új mesejátékához fiúk is.

Ölbei Lívia

fghnfghfghn Foto: fg

 

Előbb nézd meg az anyját!

„Aki bújt, aki nem, megyek…” Hova lehet elbújni egy mindentlátó királylány elől? Megtalál a tenger fenekén, meglát a föld alatt, még a felhők fölé is ellát. Hiába a legfondorlatosabb csel, a pengeéles elme, a legvarázslatosabb trükk: a királylány csak fordul egyet a sarkán, és már meg is vagy: ipiapacs!

Erő és hatalom. Hatalom és erő

Úgyhogy – legalábbis az ajánló szerint – nem maradt a birodalomban már se királyfi, se herceg, se lovag, se báró, se gróf. A király és a királyné végső elkeseredésében odaadná a királylányt az első akárkinek, aki belép a kapun.

Királyi páros: Tóth Ákos, Fogl Noémi. Férjhez adnák a lányukat

Na, ki lép be? Aladár, a kondáslegény. Aladár, a kondáslegény, azaz Piller Ádám. A trükkös, furfangos, fordulatos meséhez – amelynek szövegkönyvét népmesei alapokon írta meg Gimesi Dóra – furfangos látványvilágot tervezett Marton Mercédesz. Aki kártyázik, az nyerni akar. De vajon létezik-e olyan kártyajáték, amelyben minden játékos nyer?

Középen a vőjelölt Fotók: Nagy Jácint/ Vas Népe
Tóth Ákos (Henrik király), Erényi Dorottya (Rézi), Piller Ádám (Aladár), Fogl Noémi (Begónia mama)

A királyi szülőket Tóth Ákos és Horváth Nóra / Fogl Noémi játssza. Zene: Gregorich Bálint, technikus: Kovács László.

A celli dupla premier (a kettős szereposztás miatt!) után szokás szerint megyei turnéra indul A mindentlátó királylány csapata. És persze ezt az előadást mindenkinek látnia kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában