Kultúra

2009.11.02. 03:27

Álhír - Várnai Gyula kiállítása

Várnai Gyula Álhír című kiállítása nyílik a Thököly utcai Irokéz Galériában november 6-án, pénteken 19 órakor. Megnyitja: Jaksity György. Utána a Chen zenekar játszik.

Merklin Tímea

Nem végzett semmilyen hivatalos művészeti iskolát, érdeklődése sokrétűsége okán azonban számos területen szerzett olyan jártasságot, amelyet művészetre tud fordítani. A középiskolában nyomdászatot tanult, utána matematikával és fizikával foglalkozott. A csillagászatban már gyermekkorától kezdve otthonosan mozgott. A zene mindig is érdekelte, előadóként és befogadóként egyaránt, a mai napig sokat foglalkozik vele.

A művészeti technikákat a lakóhelyén, Dunaújvárosban működő szabadiskolában sajátította el, ahol lehetőséget és szükség esetén támogatást sokat, korlátozást keveset kapott. Így összegyűjtött ismeretei mind meghatározóak voltak alkotói szemléletének alakulásában, melyet a tudós örök és módszeres kíváncsisága és a gyermeki rácsodálkozás egyaránt jellemez. Műveiben a paradigmákat kellő komolysággal, de szabadsággal kezeli, amibe a humor is belefér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!