Kultúra

2017.02.08. 20:30

Apa kísért - WSSZ: Ibsen teljes életnagyságban

Szombathely - Bérleten kívül tűzte műsorára a Kísérteteket a WSSZ, kezdés február 12-én (vasárnap) a Márkus Emília Teremben, ahol Osvald atyjának szelleme kísért. Végképp kizökken - vagy visszazökken az idő?

Ölbei Lívia

Hogy az atyák szelleme mennyi bajt csinál az igazság nevében, legalább William Shakespeare és a Hamlet óta tudjuk. A modern polgári drámában már nem királyok és őrültet mímelő hercegek, hanem egyszerűen csak családok: apák, anyák, fiúk a hősök. Antihősök. A katarzis is kérdéses. A Kísértetek Zsótér Sándor első (és remélhetőleg nem utolsó) szombathelyi rendezése, benne Kiss Mari, Bajomi Nagy György, Szerémi Zoltán, Trokán Péter és Fekete Linda keresi a kiutat.

Alvingné szerepében Kiss Mari, Zsótér-rendezésben Fotó: Szendi Péter

A dramaturg Ungár Júlia, a díszlettervező Ambrus Mária, a jelmezeket Benedek Mari tervezte. Az előadás vasárnap 19 órakor kezdődik. Alvingné a férje halálának 10. évfordulóján kénytelen úgy igazán szembenézni az életével. Mindenfelé kísérteteket talál.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!