Kultúra

2010.01.04. 11:37

Avatar és Sherlock Holmes - az amerikai mozik toplistája (Videóval)

James Cameron Avatarja vezette az új év első hétvégéjének kasszasikerlistáját Észak-Amerikában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A csúcstechnikával készült fantáziafilmre közel 70 millió dollárért (12,8 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A toplista második helyét elfoglaló Sherlock Holmes bevétele megközelítette a 40 millió dollárt (7,2 milliárd forintot), így Guy Ritchie akcióthrillere második hétvégéjén is szépen teljesített.

A harmadik az Alvin és a mókusok folytatása lett 36,6 millió dolláros (6,8 milliárd forintos) jegyeladással, a negyedik helyet Meryl Streep új románca, az Egyszerűen bonyolult foglalta el 18,7 millióval (3,5 milliárd forinttal), a Sandra Bullock főszereplésével készült The Blind Side című sportdráma pedig még az ötödik hétvégéjén is 12,7 millió dollárt (2,3 milliárd forintot) szedett össze a jegypénztáraknál.

Az Oscar-díjas Cameron jövőben játszódó színes meséje bemutatása óta több mint 350 millió dollárt (66 milliárd forintot) keresett Észak-Amerikában, a világszerte számolt összbevétele pedig túllépte az egymilliárd dollárt.

Guy Ritchie átszabta Sherlock Holmes figuráját:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!