Mulatság piros zokniban

2019.02.18. 16:00

Az biztos, Celldömölk az egyetlen kisváros, amelynek saját színháza és színészbálja van

Ha farsang, akkor színészek és színházbarátok bálja a celldömölki Soltis Lajos Színház szervezésében, a Vasvirágban.

Ölbei Lívia

Fotó: Benkő Sándor

És akkor Temesi Zsolt elmaradhatatlan tűzpiros zoknijáról még nem beszéltünk. De a konferanszié párban az igazi: a celli hagyomány része Piller Ádám is. Az összeszokott páros megint alaposan felkészült arra, hogy a spontaneitás (hiteles) látszatát keltve vezesse be a közönséget a báli hangulatba. A fellépők közül nem hiányozhatott Fodor Lili (énekelt, nem is akárhogyan) és Tóth Ákos, aki újabb bűvészmutatványokkal készült. A bűvészinas szerepében Csula Emilt láthattuk, Pesti Arnold nyelvtörőket húzott elő a tarsolyából, hogy ízelítőt adjon a színészélet nehézségeiből. A színre hívott nézők derekasan helytálltak, ahogyan bizonyos Imre (tűzpiros nyakkendőben) valósággal Tóth Ákos partnerévé lépett elő a kártyatrükkök abszolválásában.

 

A báli koreográfia része, hogy Nagy Gábor direktor adatokat sorolva összefoglalja az előző évet (miközben Temesi Zsolt hátulról mutogat, hogy idő van!). Így történt ez most is: több mint 150 előadás, több mint 20 ezer néző előtt – ez a Soltis Lajos Színház 2018-as gyorsmérlege. Jó jel, hogy a támogatók felsorolása az idén is tetemes időt vett igénybe. (A Vasvirág nagytermét például évek óta Söptei Józsefné alpolgármester bocsátja a bálozók rendelkezésére.)

A bálozók között Nagy Gábor külön köszöntötte mások mellett Kelemen Márta beszédtanárt (aki nemcsak a Kaposvári Egyetemen tanít, hanem a celli színházban is) és dr. Sirató Ildikó színháztörténészt, aki régóta elkötelezett híve a Soltis Lajos Színháznak. Nincs Soltis-bál polgármesteri megnyitó nélkül: Fehér László külföldről jött haza köszönteni a közönséget, megemlítve, hogy a 40 éves város jubileumi évében a képviselő-testület 2,5 millió forintra emelte a színház éves támogatását.

Aztán már csak a koccintás, a vacsora, a tombola meg a tánc volt hátra. Ez persze minden bálra jellemző, de az biztos, hogy Celldömölk az egyetlen kisváros Magyarországon, amelynek saját színháza – és saját színészbálja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában