Kultúra

2015.10.04. 13:57

Az idén fiatal is kap Prima-díjat - A gálán megünneplik az év megyei vállalkozóit

Szombathely - A megye Oscarjának nevezett Prima-díjak átadása október 15-én lesz a színházban. Milyen újdonságok várhatók idén?

Némethy Mária

- Tavaly tizedszer adtuk át a Vas megyei Prima-díjakat, s egy évtized után büszkék vagyunk arra, hogy nívója semmit sem kopott, sőt, elismertsége nő, s köszönhetően az itt élő sikeres vállalkozóknak, töretlenül biztos gazdasági alapokon nyugszik. A díj elismertségét jelzi, hogy a nagy gonddal előkészített, fontos eseménynek számító ünnepi gálát jelenlétükkel megtisztelik a megye és a város vezetői. Ezen adjuk át a 2015. év megyei vállalkozója díjakat, s bemutatjuk az országos vállalkozói díj jelöltjeit. Az idei nagy újdonság: először ünneplünk Junior Prima-díjast - összegzi a díj fontos tudnivalóit Szőnye József, a Vállalkozók Országos Szövetségének Vas megyei elnöke. Neki köszönhetően honosodott meg megyénkben is a Prima-díj. Éveken keresztül a Prima Primissima-díj kuratóriumában dolgozva segítette Vasból dr. Pusztay Jánost, dr. Csókay Andrást és Jordán Tamást az országos elismeréshez.

Szőnye Józsefnek köszönhetően honosodott meg Vasban a díj Fotó: VN-archív

- Ha már újdonságról van szó: nem akarom elkiabálni, de az idei gálát várhatóan megtiszteli jelenlétével Demján Sándor, aki a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatásával alapította a Prima Primissima díjat 2003-ban. Ő tűzte ki a célját, a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése . A megyében mi is ezt a célt követjük.

A Junior Prima díjat országosan 2007 óta osztják ki, Vasban miért most először?

- Megvártunk egy korszakhatárt - válaszolja Szőnye József. - A tavalyi tizedik gálán jelentettem be, hogy az idei évtől önálló díjjal jutalmazzuk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti vasi fiatalok közül azt, akit a jók közül is a legjobbnak találtunk. Tudjuk, jóval többen is megérdemelnék ezt a díjat is és a három kategóriában történő jelölést is, hiszen sok kiválóság él megyénkben, de a rendszer ilyen magyarázza Szőnye József.

Az idén is tudomány, oktatás, kultúra és sport kategóriában ítélik oda a Prima-díjat, három jelölt közül dönt a VOSZ megyei elnöksége mellett működő tanácsadó testület. A kategória győztesei egymillió, a jelöltek száz-száz ezer forintot kapnak.

Idén is lehetőség lesz közönségszavazásra a Vas Népe segítségével. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!