Kultúra

2009.06.11. 02:27

Babák ősi viseletben

Békéscsaba - A Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége és több békési szervezet jövő évre is meghirdeti az országos konferenciához kapcsolódó textiles pályázatot.

Tersztyánszky Krisztina

A szervezők ezúttal két témában hirdették meg a kétévente aktuális pályázatot. Szőttes kategóriában az erdélyi festékes szőnyegek motívumkincsének, technikáinak alkalmazásával készült, de már a huszonegyedik század igényeit kielégítő lakástextileket és egyéb darabokat várnak.

A másik téma címe A születéstől a gyermekszobáig. Ebben a kategóriában készíthető babakelengye, gyermekruházat, a keresztelési szertartás kellékei, textil gyermekjátékok és gyermekszobai ki-egészítők egyaránt. A pá- lyamunkák készülhetnek hímzéssel, szövéssel, nemez vagy csipke technikával, ki-emelt figyelmet szentelve az egyes technikák határterületeire.

A jelentkezéseket szeptember 1-jéig várják a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnél, az elkészült pályamunkákat pedig 2010. január 25. és 31. között kell eljuttatni a szervezőkhöz. A textiles konferenciát 2010. március 5. és 7. között rendezik, a zsűri által elfogadott pályamunkákat március 5. és 19. között kiállításon mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!