Kultúra

2010.09.02. 12:27

Baloldali Korrupciós Vállalat: könyv a BKV-botrányról

A Budapesti Közlekedési Vállalatnál kirobbant botránysorozatról szóló könyvet mutattak be csütörtökön, Budapesten.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Baloldali Korrupciós Vállalat című könyv szerzője Schmidt Gábor, a Népszabadság volt városházi tudósítója, aki elmondta, hogy a kötet a Combino villamosok ügyétől indul és Hagyó Miklós előzetes letartóztatásba helyezéséig követi nyomon a BKV ügyeit.

Az ötlet, hogy ezeket az ügyeket kötet formájában is kiadják, a BKV egyik volt vezetőjétől származik - hangúlyozta Schmidt Gábor, aki 13 évig volt a napilap városházi tudósítója. Mint mondta: ezek az ügyek, módszerek és összegek annyira botrányosak, hogy "vétek lett volna megíratlanul hagyni". 

Elmondása szerint azért most jelentette meg a könyvet, mert most már teljes képet lehet alkotni arról, hogy mi történt, mi történhetett az Akácfa utcában és a Városházán. Folytatás akkor lesz, ha lesz téma.

A könyvben a szerző a médiában megjelent információkat szerkesztette össze, illetve egészítette ki háttér-információkkal, életrajzokkal. Szerinte azoknak is olvasmányos és érthető a történet, akik nincsenek képben arról, hogy mi történik naponta a BKV-nál vagy a Városházán.
 
A tényfeltáró riportkönyv az Éghajlat kiadó gondozásában jelent meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!