Kultúra

2010.09.20. 09:03

Ben Affleck thrillere volt a legnépszerűbb Észak-Amerikában

A várakozásokon felül teljesítve Ben Affleck Tolvajok városa (The Town) című thrillere szerepelt a legjobban a hétvégi észak-amerikai jegyeladási toplistán.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az amerikai színész rendezésébel és szereplésével készült alkotás 23,8 millió dollár (5,1 milliárd forint) bevételt hozott a bemutató utáni első három napon - közölte a film forgalmazója, a Warner Bros. Az előzetes becslések mindössze 15-20 millió dollárt (3,2-4,2 milliárd forintot) kalkuláltak a film debütálásakor.

A Könnyű nőcske (Easy A) című romantikus vígjáték a visszafogottnak tekinthető 18,2 millió dollárral (3,9 milliárd forinttal) a második helyen szerepel a box office listán. Az Ördög (Devil) című horrorfilm 12,6 millió dollárral (2,7 milliárd forinttal) a harmadik helyezést érte el.
   
Az alacsony költségvetéssel készült Alfa és Omega (Alpha and Omega) háromdimenziós animációs film a várakozásoknak megfelelően 9,2 millió dolláros bevétellel a hétvégi ranglistában az ötödik helyre került.
   
A múlt heti nyertes, A kaptár - Túlvilág (Resident Evil: Afterlife) háromdimenziós változata 10,1 millió dollárral (2,1 milliárd dollárral) a negyedik helyen végzett. A tengerentúli piacokon is jól szereplő film amerikai vetítésének első tíz napja alatt az alkotók 44 millió dollár (9,4 milliárd forint) bevételt könyvelhettek el. A nemzetközi összesítésben továbbra is első helyen álló horrorfilm globális összbevétele eddig 103 millió dollárra (22 milliárd forintra) rúg.

Tolvajok városa trailer:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!