Kultúra

2014.03.02. 18:30

Benkő Sándor fotóriporter kiállítása

Bögöte - Szombaton nagy érdeklődés mellett nyílt meg Benkő Sándor fotóinak kiállítása a művelődési házban.

 

Benkő Sándor (balról) kiállítását Kozma Gábor újságíró és Patyi Elemér polgármester ajánlotta a közösség figyelmébe (Fotó: Makrai Tamás)

Három éve járt Benkő Sándor fotóriporter és Kozma Gábor újságíró az első világháborús olasz hadszíntéren ki-alakított emlékhelyen, ott készültek azok a fotók, amelyek március 26-áig láthatóak a bögötei Batthyany Ervin Művelődési Házban.

Patyi Elemér, polgármester a száz éve kezdődött világ-égést idéző fényképeket tanulságként ajánlotta a nézőknek, Kozma Gábor újságíró pedig azzal, hogy míg Olaszországban kötelező ezt a helyet megismerni a fiataloknak, mi magyarok elmegyünk mellette, még ha arrafelé is vinne az utunk.

Benkő Sándor fotói mellett viszont most sem lehet elmenni, a dráma ott van a kopott csajkában, a kavernák félhomályában. Akkor tragédia, ma már szürreális emlék Benkő Sándor fotói talán segítenek felfogni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!