Kultúra

2015.09.26. 13:31

Bűvölet: olasz művésznők Cellben

Celldömölk - Bár az idő nem kedvez a Ság hegyi Szüreti Napoknak, az olasz testvérvárosból érkezett képzőművészek – a Pagnaccói Alkotókör tagjai - színpompás tárlata rögtön az elején megemelte a hangulatot a KMKK Móritz Galériájában, ahol Fehér László polgármester köszöntötte a vendégeket. A testvérvárosok közül Neudau és Erdőszentgyörgy képviselői is eljöttek az „ünnepi évkör” legnagyobb őszi programjára.

Ölbei Lívia

Pagnaccóból hat női képzőművész állít ki Cellben. Erica Ellero „különös képzelőerővel megáldott művész”, aki azonban mindig a valóságból kiindulva festi és rajzolja meg álmait, olajfestékkel, temperával vagy éppen tussal. Kedvenc színei a fehér, a fekete és az arany.

Pamela Basaldella különböző művészeti ágakkal kísérletezik, tíz éve a fotózás bűvöletében él: „A portréfotózást érzi igazán magáénak: fotóin az arc mögött rejlő mélységeket kutatja. Elsősorban női portrékat készít, mert a nőket egy kicsit más megközelítésből szeretné megmutatni: igazabbnak, természetesebbnek és kevésbé tárgyiasnak”, mint ahogy azt nap mint nap láthatjuk.

Michaela Giorgiutti a szimbolikus látásmód híve, különösképpen az ikonok foglalkoztatják. Az akril- és az olajtechnika segítségével alakította ki saját stílusát, képeit „látható történetekként” határozza meg. Giulia Ciani sokat dolgozik ceruzával és színes ceruzával, de más technikákkal is kísérletezik: vízfestékkel, akrillal és krétával, sőt: a digitális technika sem idegen tőle. Az absztrakttól jutott el a természetelvű ábrázolásig. Sokáig absztrakt képeket festett, miközben az utóbbi években szinte kizárólag emberábrázolásokat készít.

Claudia Crobu általános iskolai tanító, teológiát tanul. Műveit „színes elevenség” jellemzi, a vegyes technika használata számára feloldódást jelent: az életszerűség megjelenését a művészetben. Chiara Giorgiutti illusztrátorként, rajztervezőként és digitális festészet-tanárként dolgozik, de reklámfilmeket is készít, mindehhez gyerekkönyveket illusztrál. Képzőművészként témáit többnyire a természetből meríti, a befogadó „szabad értelmezésére bízva a látottakat”. Tessék megnézni: a KMKK Móritz Galériája nyitva áll, a szüreti napok után is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!