Kultúra

2011.08.25. 11:24

Christine Grafl tárlata Kőszegen

Újabb nívós kiállítás nyílik meg pénteken Kőszegen a Művészetek Házában. Ezúttal Christine Grafl osztrák művésznő képeiből.

Némethy Mária

Dialóg Festészet-Grafika-Líra címmel nyílik kiállítás pénteken 18 órakor a Művészetek Házában. A tárlaton Christine Grafl ausztriai festőművész művei láthatók. 
 
A művésznő Eisenstadtban született, Wulkaprodersdorfban él és dolgozik. Bécsben tanult festészetet, több önálló kiállításon is részt vett hazáján kívül Magyarországon, Olaszországban, Horvátországban, Németországban és Svájcban is. Munkái között élénk színvilágú akvarellek, olajfestmények, grafikák és gyermekkönyv illusztrációk szerepelnek. A festészetet nemcsak műveli, ír is róla, publikációi önállóan és folyóiratokban, antológiákban is megjelentek már német, horvát, magyar és angol nyelven.

Munkáiban a képi elemeket ötvözi a lírával: ami a költőnek a toll, az Christine Grafl számára az ecset. Kifejező, egyéni látásmódjával, bátor színhasználatával, elmosódott formáival okoz művészi élményt a szemlélődőknek. A kiállítás vendégeit dr. Lőrincz Zoltán a Kőszegi Művészeti Egyesület elnöke köszönti, megnyitó beszédet mond Manfred Leirer festőművész, zenél Bierbaum Dietmar. A tárlatot a Félhold és Telihold programsorozat keretében rendezik meg.

A kiállítás szeptember 11-ig látogatható csütörtöktől vasárnapig 14-17 óra között a Művészetek Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!