Kultúra

2017.06.30. 19:19

Csecsemőhalál és a Vadalma - Helyi szerző drámáját láthatja a kőszegi közönség

KŐSZEG Immáron helyi szerző drámáját is láthatja a Kőszegi Várszínház közönsége, Tóthárpád Ferenc Vadalma című műve nagy sikert aratott.

Cseszkó Tamás

Valaki az utca kövére rakott le egy újszülött kislányt a kisváros szociális gondozójának kapujában. A csecsemőt kivérzett és félig kihűlt állapotban szállították kórházba, életét azonban  már nem tudták megmenteni az orvosok. A gyermeknek a város adott nevet. Az író, Tóthárpád Ferenc a szomorú történetet, a tragédiához vezető utat dolgozza fel a hét képben.

A szerző szubjektív módon két pár életéhez kapcsolta az értelmetlen tetthez vezető utat. A Soproni Petőfi Színház vezető dramaturgja, Katona Imre felfigyelt a párkapcsolati problémákat feszegető darabra, majd Pápai László rendezésében tavaly ősszel Sopronban be is mutatták. Június 19-én aztán Kőszegen is megtelt a lovagterem, a középen kialakított két kicsi színpadon sűrűsödtek a drámai események.

A mentális problémákkal küszködő írónő magára maradt a várandós állapotában. A magtalan férj a megcsalást elfogadta, de drámai jelenetben fejezte ki, hogy sötét bőrű gyermeket nem mondhat a magáénak.Hosszan tartó taps köszöntötte az alkotókat, gratulációk sokaságát kapta a szerző.  Az előadáson a kiváló színészek - Molnár Anikó, Ács Tamás, Savanyu Gergely, Szőcs Erika és Papp Attila - kezében volt a szövegkönyv, amelyet a közönség alig vett észre. A bemutatót követően a közönség nagy tetszéssel fogadta a helyi szerző darabját. Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója ajándékcsomaggal gratulált Tóthárpád Ferencnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!