Kultúra

2014.11.27. 10:44

Csere a zongoránál - Jandó Jenő helyét Bognár Ferenc vette át az Esterházy-trióban

Szombathely - Személyi változás történt az Esterházy-trióban: a Sebestyén Ernő hegedűművész vezette kamarazenekarban Jandó Jenő helyét Bognár Ferenc (Fetye) vette át a zongoránál, az együttes harmadik tagja, Mérei Tamás csellista, zenekarvezető továbbra is játszik a formációban.

Peltzer Géza

Bognár Ferenc zongoraművész Szombathelyen született, évtizedek óta Ausztriában él, de gyakran koncertezik Magyarországon is. Úgy találtak egymásra, hogy a zongorista hegedűst, az együttes pedig zongoristát keresett. Az új felállásban naponta gyakorol az együttes, jövő héten már lemezfelvételt készít velük a Hunnia Records, Haydn és Mendelssohn műveket rögzítenek velük a Bartók Teremben egy német cég megrendelésére.

Fotó: Timár Gergely

Az Esterházy Trió 2006-ban jött létre, azóta több tagcsere történt az együttesben.  Az együttes alapítója Sebestyén Ernő, a kamaraegyüttes mind a névhasználat, mind pedig a művészi munka szempontjából élvezi Esterházy Antal és az Esterházy család támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!