Kultúra

2012.11.15. 06:15

Díjakkal tértek haza

Szombathely - Hatvanba utaztak nemrég a Brenner iskola diákjai, hogy részt vegyenek egy gyermekrajz vándorkiállításon.

Bajdó Bettina

Nemrég  a Brenner János Általános Iskolából nyolc kisdiák utazott Hatvanba Marton Katalin felkészítő tanárral a  Példaképek című hetedik  nemzetközi gyermekrajz vándorkiállításra és díjátadóra. A nagyszabású rendezvényen számos elismert hazai és külföldi személyiség vett részt.

 A kiállítást dr. Lestyán Balázs önkormányzati képviselő nyitotta meg.   Felszólalt többek között a mexikói nagykövet,  Isabel B. Téllez De Ortega, aki a guadalupei Tilma csodáról beszélt. Üde  színfoltja volt az ünnepségnek Jókai Anna Kossuth-díjas írónő.    Az a megtiszteltetés érte a Brenner iskola diákjait, hogy a hatvani és kolozsvári diákok mellett a műsor résztvevőjeként szerepelhettek. Egy rövid darabban elevenítették fel Árpádházi Szent Erzsébet rózsacsodáját, majd Jókai Anna írónőt köszöntötték a nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

Az alkotásokat Bajcsy Lajos esperes, grafikus és Pázmány Ágnes, az Országos Rajztanári Egyesület titkára zsűrizte. 800 beérkezett rajzból 200-at állítottak ki. Érkeztek rajzok Kazahsztánból, Litvániából, Oroszországból, Peruból, Indiából, Új-Zélandról és Hongkongból is. A Brenner iskolából  Gyarmati Sára, Németh Tekla, Vámosi Virág bronzdiplomát kapott, Haller Dorka különdíjban részesült. Szvoboda Martina, Vizi Veronika, Erős Réka, Gaspari Dóra, Hári Milán munkáit kiállították. A díjakra, díjazottakra és a jelenlévőkre dr. Katona István egri püspök adta áldását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!