Kultúra

2016.05.20. 15:07

Élesztő a Szombathelyi Képtárban: ha május, akkor diplomakiállítás

Szombathely – A Nyugat-magyarországi Egyetem Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karán működő Művészeti Intézet hallgatóinak diplomakiállítása Élesztő címmel nyílt meg a képtárban. Június 24-éig lehet megnézni.

Ölbei Lívia

A Szombathelyi Képtár impozáns terében 2010-ben rendeztek először diplomakiállítást, a két intézmény (a képtár és BDPK jogelődje) megállapodása révén. Az „életbe" kilépni készülő fiatal alkotók számára ez nagy lehetőség. Maga a diplomavédés is itt, a kiállítótérben zajlik. Az Élesztő megnyitóján Bordács Andrea intézetigazgató mondott bevezetőt, a tárlatot Készman József kurátorként ajánlotta a közönség figyelmébe. A kiállító hallgatók: Andrasek Dorina, Balázs Johanna, Balogh Réka, Birinyi Zsuzsanna, Faragó Veronika, Lantos Maya, Magyar Krisztina Ágnes, Molnár Alexandra, Mukanovics Márta, Pócs Péter, Pócs Tamás, Portik Szabolcs Huba, Sághy Anna, Szilágyi Botond, Szücs Laura, Tüske Dóra, Vargová Katalin, Varju János, Virág Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!