Kultúra

2014.09.03. 13:36

Farkaskaland is lesz a Meseboltban

Színes, tartalmas műsorral várja a következő hónapokban is közönségét a Mesebolt, mondta el a társulat évadnyitó sajtótájékoztatóján Kovács Géza, a bábszínház igazgatója. Nyolc új előadás és egy foglalkoztató játék szerepel ősztől a tervek között.

Elsőként Aladdin történetével találkozhat majd a közönség. Az Ezeregyéjszakából ismert történetet a Kőszegi Várszínházzal közösen mutatta be júliusban a társulat. Ekkor még csak Kőszegen, ősztől azonban Szombathelyen is tapsolhat majd a közönség Szálinger Balázs: Csodalámpa című átiratának. Ezt követően újabb, „pöttöm színházi” előadás várja a kicsiket, Tikirikitakarak címmel. Bemutatóját Jevgenyij Svarc: Az elvarázsolt testvérek című művének premierje követi, majd egy újabb nagyszínpadi előadás, Krystyna Milobedzka-Falkievicz: A haza című darabja kerül színre. Jól ismert mesehősnek, Vackornak tapsolhatnak decemberben a kicsik, Császár Erika előadásában. A második félévben Wilhelm Hauff történetének alapján Tasnádi István műve, a Hideg szív nyűgözheti le a diákokat. A középiskolások tavasszal osztálytermi előadásként Trója címmel Homérosz Iliászának színpadi változatát is megismerhetik majd. Varró Dániel egyenesen a Mesebolt számára ír darabot. A Farkaskalandot március végén láthatja először a bábszínház közönsége. Szabó Magda Tündér Laláját a debreceni Vojtina együttessel közösen mutatja be a társulat. Az évad végére tartogatja legnagyobb vállalkozását a bábszínház, nyár közepén Jeles András ugyanis Szombathelyen rendezi meg József és testvérei című művét, a felnőtt közönség számára.

Kissné Németh Beatrix búcsúzó tag, Kovács Géza igazgató és Guary Alexandra új tag

A társulat idén két új taggal is bővült. A Kaposváron végzett Guary Alexandra korábban független társulatokban játszott, kihívásnak érzi és izgalmas feladatként tekint a több kötöttséggel járó kőszínházi létre a Mesebolt tagjaként. Janicsek Péter az országban számos helyen, többek között a Nemzeti, vagy a Centrál Színházban is játszott korábban. Négy év külföldön töltött idő után csatlakozott az új évadban a Mesebolt közösségéhez.

A társulat régi és új tagjaival is hamarosan találkozhat majd a közönség, mivel ezen a hétvégén, partnereivel együtt hagyományos családi évadnyitóra is készül a bábszínház. HANG-TÉR-KÉP címmel vasárnap a város Fő terén színpadi produkciókkal, zenével és kézműves foglalkozásokkal várják az érdeklődőket, délután kettőtől egészen este hét óráig. Ám ha az időjárás borúsra fordulna, két bemutatót – a MárkusZínházét és a Ziránó Színházét - akkor is láthat majd a közönség a bábszínházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!