Kultúra

2013.01.27. 11:51

Fekete Ernővel a mennyekbe vágtató prolibuszon

Szombathely - A Weöres Sándor-emlékév alkalmából a szombathelyi színházban műsorra tűzött produkciók közül elsőként a Katona József Színház vendégjátékát, Fekete Ernő Mennyekbe vágtató prolibusz című önálló estjét láthatja a közönség: Ifjúsági bérletben többször is, valamint egy alkalommal bérleten kívül.

Ölbei Lívia

Az évad végén ugyancsak a szombathelyi születésű Fekete Ernő főszereplésével mutatja be a színház Weöres Sándor Szent György és a sárkány című színpadi művét, a centenáriumi előadás rendezője Valló Péter.

Fotó: Dömölky Dániel

De előbb az eredetileg a Katona Sufnijában bemutatott Weöres Sándor-est, a Mennyekbe vágtató prolibusz. A verseket válogatta: Fekete Ernő. Munkatársak: Tóth László, Tóth Judit. Zene: Keresztes Tamás. Szombathelyen február 5-én 15 órakor az Arany János- és a Fazekas Mihály-ifjúsági bérletben, ugyanezen a napon 17 órakor a Lőrinczy Huba- és a Molnár Ferenc-ifjúsági bérletben. Február 6-án 15 órakor a Gárdonyi Géza- és a Lázár Ervin-ifjúsági bérletben, 17 órakor a Jókai Mór-ifjúsági bérletben. Február 7-én 15 órakor a Fekete István- és a Móra Ferenc-ifjúsági bérletben, 19 órakor bérleten kívül; mindig a stúdiószínpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!