Kultúra

2011.08.15. 15:12

Film készül Vittorio De Sica és María Mercader szerelméről

Az ég kapuja címmel film készül Vittorio De Sica világhírű olasz rendező és María Mercader spanyol születésű színésznő szerelméről.

Vas Népe

Az alkotást a művészpár unokája, Brando rendezi, az olasz neorealizmus egyik vezéralakjának tartott Vittorio De Sicát pedig a házaspár fia, Christian alakítja.

A színész az Il Messaggero című olasz lapnak úgy fogalmazott, óriási felelősség lesz apja bőrébe bújni, a szerep "vég nélküli érzelmeket" jelent számára.

María Mercader - Lev Trockij gyilkosának, Ramón Mercadernek a lánytestvére - az 1940-es évek elején ismerte meg az olasz rendezőt a Skarlátszínű rózsák című film forgatásán. "Anyám rögtön beleszeretett" - idézte fel Christian De Sica. "Apám viszont nős volt, de onnantól kezdve kettős életet élt: két otthon, két család, két karácsonyi ebéd" - folytatta. A színész-rendező, aki 17 évvel idősebb volt a barcelonai származású Mercadernél, végül kétszer is elvette a színésznőt: először 1959-ben Mexikóban, de ezt az olasz állam nem ismerte el, majd 1968-ban Párizsban, miután Vittorio De Sica francia állampolgárságot szerzett.

Christian De Sica az Il Messaggeronak elmondta, anyja szerepét a Becstelen brygantikból ismert Mélanie Laurent játssza majd.

A tervezett film ugyanúgy Az ég kapuja címet viseli, mint Vittorio De Sica 1944-es munkája, amelyet az olasz művész egyfajta Schindler listájának tartott, mert sikerült sok zsidót, homoszexuálist és partizánt megmentenie a deportálástól azzal, hogy felvette őket a stábba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!