Népszerű komolyzene

2018.06.08. 07:30

Fináléjához érkezett a Virtuózok

Pénteken rendezik a közmédia klasszikus zenei tehetségkutató műsorának döntőjét, amelyben a három virtuóz versenyző mellett különleges extra produkciókat is láthat a közönség.

A Duna Televízióban és az M5 kulturális csatornán 19 óra 30 perctől élőben jelentkező műsorban derül ki, hogy Balázs-Piri Soma (zongora), Beke Márk (harsona) és Ninh Duc Hoang Long (magánének) közül ki lesz a Virtuózok negyedik szériájának abszolút győztese, akit már kizárólag a közönség választ ki. Szavazni a műsor fináléjának végéig lehet az alapdíjas +36-20/30/70-4422-999-es számokon sms-ben, valamint az ingyenes MédiaKlikk Plusz applikáció használatával.

A Virtuózok fődíjasa az Armel Operafesztivál szervezésében felléphet a világ egyik klasszikus zenei fellegvárában, a New York-i Carnegie Hallban, valamint egy éven át havi bruttó egymillió forintot kap. A Fináléban ezen kívül több különdíjat is kiosztanak és az is kiderül, ki lett a közönségkedvenc.

A műsorban három extra produkciót is láthatnak a nézők: elsőként egy különleges cimbalomkettőst, Balogh Kálmán és Lukács Miklós duóját, majd közösen áll színpadra A Dal 2018 győztese, az AWS zenekar, a 2017-es Virtuózok abszolút győztese, Kristóf Réka és a tavalyi Fölszállott a páva műsor egyik nyertese, a Pósfa zenekar. A Finálé harmadik extra produkciójaként Robert Lloyd, az egyik legnagyobb angol basszus lép fel.

A zsűri tagja Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekes; Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A Virtuózok negyedik évadának műsorvezetője Morvai Noémi és Bősze Ádám.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában