Kultúra

2014.08.17. 19:50

Oszvald Marikának tapsolt a közönség

Mersevát - A 600 lelkes község apraja, nagyja és a környéken élők is összegyűltek szombaton a mersevátiak híres falunapjára

Némethy Mária

Immár 24. alkalommal rendezték meg a falu ünnepét. A mérleg még nem készült el ottjártunkkor a mostani falunapról, de korábban volt már, hogy 1400 embert látott vendégül a két szervező, az önkormányzat és a Merseváti Ifjúsági Baráti Egyesület. Most sem lehettek kevesebben. Jól fogyott a gulyás, amellyel ingyen vendégül látták a résztvevőket, no meg a tombola is, amelynek főnyereménye egy kombinált hűtő volt, s rögtön a második egy benzines fűnyíró, a harmadikat a nagyközönségnek sem árulták el.

Oszvald Marika operettslágereket énekelt, sok tapsot kapott. Fotó: Némethy Mária

Sportos volt ez a falunap. 8 órakor az utcák közti focibajnoksággal kezdődött, amit ovigaléria, kocsikázás, quadozás, pónilovaglás követett, de volt még délelőtt csocsóbajnokság, csillámtetoválás, sütivásár és lecsófőző verseny is.

Délután karatésok szórakoztatták a nagyérdeműt, majd az óvodások műsora, volt tűzoltó bemutató, felléptek Bánja Luca-i néptáncosok és a helyi művészeti csoport tagjai. 19 órától Oszvald Marikának tapsolt lelkesen a közönség, ő kezdett el énekelni híres operettslágereket. Őt Leblanc Győző és Tóth Éva követte a színpadon, majd a Capuccino együttes. Tűzijáték és bál zárta a falunapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!