Kultúra

2013.09.12. 09:25

Fölszállóban a Szökős

Sikerrel vette az akadályokat a szombathelyi NyME SEK Szökős néptáncegyüttese a Fölszállott a páva kaposvári válogatóján.

Ölbei Lívia

Amint azt Gaspari Gábor, az együttes vezetője hírül adta, a produkciók a nevezéssel benyújtott videofelvételeik alapján jutottak túl a nulladik fordulón és az arra érdemeseket az országos szakmai zsűri regionális válogatókra hívta be. Így jutott el a Szökős a kaposvári fordulóra, ahol népes mezőny szállt versenybe. (A válogatóról összefoglalót készített az MTVA.)

A Szökős Molnár Péter rimóci koreográfiájával - Ha bemegyek a rimóci kocsmába - érkezett: a palóc falu néptáncának minden ízét megpróbálták belesűríteni a szűkös 5 perces műsoridőbe. A bemutatkozás jól sikerült: a szakmai zsűri az első 5 produkció közé sorolta pontszámaival a produkciót. A magas pontszám bizakodással töltheti el a csapatot: Gaspari Gábor reméli, hogy januárban az élő tévés fordulón is részt vehet a Szökős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!