A tánc világnapja

2019.04.27. 13:35

Folyamatos tudósítást kapunk a Nagy Táncválasztóról

Az M5 kulturális csatorna is kapcsolódik a tánc világnapi eseményekhez: vasárnap helyszíni bejelentkezésekkel tudósítanak az első alkalommal megrendezett Nagy Táncválasztó budapesti és vidéki programjairól – közölte Siklósi Beatrix csatornaigazgató.

Gyõr, 2019. április 25. A Gyõri Balett táncosai Velekei László mûvészeti vezetõ által koreografált PianoPlays címû darabból adnak elõ részletet a társulat új próbatermének átadóünnepségén a Gyõri Nemzeti Színház szomszédságában, az Árpád parkolóházban 2019. április 25-én. A tánc világnapja alkalmából átadott, mintegy kétszáz négyzetméter alapterületû új próbateremhez öltözõk, balettmesteri helyiség, tea- és mosókonyha, valamint raktár és vizesblokk is tartozik, így a létesítmény összterülete mintegy négyszáz négyzetméter. A kivitelezésre a gyõri önkormányzat biztosított 186 millió forintot. MTI/Krizsán Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Az április 29-iki világnaphoz kapcsolódva a Táncpedagógusok Országos Szövetsége és a Magyar Táncművészeti Egyetem közösen szervezi meg vasárnap a rendezvényt.

A Nagy Táncválasztóra az óvodás korúaktól a felnőttekig hét műfajban várják a tánc iránt érdeklődőket az előzetes regisztrációval ingyenesen látogatható órákra Budapesten a Magyar Táncművészeti Egyetemen, vidéken pedig Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged táncképző iskoláiban.

Siklósi Beatrix elmondta: az M5 kulturális csatorna tudósítói a nap folyamán többször is bejelentkeznek majd a budapesti, győri és pécsi helyszínekről, ahol a nézők betekinthetnek a különböző táncórákba, a tánc talkshow elnevezésű blokkban pedig ismert táncművészek mesélnek majd pályájukról, valamint arról, hogy mit jelent számukra, miben változtatta meg az életüket az, hogy táncművészek lettek.

A helyszínekre látogatók amellett, hogy táncórákon vehetnek részt és beszélhetnek az ismert előadókkal, több táncfilmet és táncelőadást is megtekinthetnek.

A csatornaigazgató kiemelte: a Nagy Táncválasztó rendezvény célja, hogy megszerettesse az emberekkel ezt a művészeti ágat és bármilyen korosztályban kedvet csináljon a különböző stílusok kipróbálásához, de az utánpótlásképzéshez is szeretne hozzájárulni. Az M5 kulturális csatorna tematikus műsorfolyamának felelős szerkesztője Búzási Zoltán, aki csapatával azok számára is bepillantást enged a tánc világába és a sokszínű programokba, akiknek ezen a napon nem lesz lehetőségük elmenni az egyes helyszínekre.

Borítókép: A Győri Balett táncosai Velekei László művészeti vezető által koreografált PianoPlays című darabból adnak elő részletet a társulat új próbatermének átadóünnepségén a Győri Nemzeti Színház szomszédságában, az Árpád parkolóházban 2019. április 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában