Kultúra

2014.09.07. 20:08

Folyt a bor meg a pálinka a szőlőhegyen

Vaskeresztes – A hegyközség, a német kisebbségi önkormányzattal karöltve, szüreti felvonulást szervezett szombaton délután.

Farkas Eszter

Vaskeresztesen a falu apraja-nagyja együtt mulatott szombaton délután. Szőlőfürttel feldíszített traktorok vonultak végig a település utcáin, a falubeliek jelmezbe öltözve vonultak fel. Ezt követően a hegybíró kiadta az engedélyt a szüret kezdéséhez, a szőlőhegy kapujában, majd hangulatos műsorokat nézhettek meg az érdeklődők, mellé bort, zsíroskenyeret, üdítőt és házi süteményt kínáltak a vendégeknek.

Krancz Zoltánné és Krancz Júlia a vaskeresztesi szüreten. Júliának ez volt az első szüreti mulatsága, be is öltözött. Fotó: Farkas Eszter

A Krancz család például több féle házi süteménnyel, borral és pálinkával valamint egy díszes traktorral készült az idei szüretre. – Ilyenkor az egész falu lázban ég, a traktorunkat már egy nappal korábban elkezdtük díszíteni együtt a családdal. Többen beöltöztünk, még a család legkisebb tagja Júlia is, akinek ez az első szüreti mulatsága – mesélte egy falubeli asszony, Krancz Zoltánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!