Kultúra

2012.05.09. 18:08

Hazai sztárok segítik a sérült fiatalokat

A tizenegy sérült fiatalból álló Hangadók együttes óriási sikert ért el: meghívást kapott az írországi European Song dalfesztiválra. A kijutásukat hazai zenészek - többek között Lukács Laci, Harcsa Veronika, Beck Zoli, Somló Tamás, Sub Bass Monster és a Hollywoodoo zenekar - is támogatják.

Vas Népe

Az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítvány értelmi és érzékszervi sérült fiataljaiból összeállt Hangadók zenekar négy éve ragadott hangszert, hogy megmutassa, mire képes. Most eljött az idő, hogy külföldön is bizonyítsanak. Június 27 és 29 között Írországban, Corkban rendezik meg a European Song fesztivált, amelyre a Hangadók is meghívást kapott, köszönhetően Trócsányi Gergő és Harangozó Botond, valamint a Hangadók négy évi munkájának. A versenyen fogyatékossággal élők mutatják be produkcióikat.

A zenekar nagy erőkkel készül a fesztiválra, amelyre egy angol nyelvű számot tanulnak be. Mint kiderült, a fiatalok nem ültek még repülőn, nem jártak külföldön, nem laktak még szállodában, nem zenéltek ennyi ember előtt, így minden szempontból nagy kihívást jelent számukra ez az esemény.

A meghívásnak azonban csak úgy tudnak eleget tenni, ha összegyűjtik a részvételhez nélkülözhetetlen összeget. Ehhez segíti őket hozzá az Akvárium Klub, ahol a Hangadók mintegy főpróbaképpen előadják dalukat. Az est folyamán, segítve a gyűjtést olyan hírességek lépnek még föl, mint Somló Tamás, Laár András, Lukács Laci, Harcsa Veronika, Jamie Winchester, Beck Zoli, Ferenczi György, Novák Péter, Mező Misi, Reider László, Nyakas Krisztián, Harangozó Botond, Szántó Gábor, Sub Bass Monster, Barabás Lőrinc és a Hollywoodoo zenekar.

A veszprémi Nyitott Műterem művészei is rögtön csatlakoztak a nemes célhoz: elárverezik a külön erre az alkalomra készített alkotásaikat.

A május 10-i koncertre 2184 Ft a belépő, amely pont annyi, mint az Ajka-Cork távolság kilométerben. Ezzel az összeggel a közönség is hozzájárulhat a Hangadók Írországi fellépéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!