Kultúra

2014.05.22. 18:55

Helyi érték a tv

Szombathely - Nagy a sürgés-forgás az egyik szombathelyi hotel halljában, az ország minden tájáról érkeztek médiamunkások Szombathelyre, ahol a Helyi Televíziók Országos Egyesülete rendezett nagyszabású találkozót.

Munkatársunktól

A Szombathelyi Médiaközpont sikeresen pályázott az országos esemény lebonyolítására, így lett házigazdája a helyi médiumok jeles eseményének. Az évente összehívott közgyűlésen mintegy nyolcvan tagtelevízió képviselteti magát, olyan helyi csatornák, akik napról napra készítik a helyi, települési híreket. A rendezvényen dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Elmondta, az országot járva arra döbbent rá, hogy a helyi televíziók munkatársai felkészültek, magas minőséget képviselnek.

Csütörtökön adták át a Helyi Érték Díjakat. Az idén négy kategóriában írtak pályázatot, a híradók mellett a magazinműsorokkal, a dokumentumfilmekkel és a hírportálokkal versenyeztek a helyi televíziós műhelyek. A Horvát János, Amin Zoltán, Márföldi István és Weyer Balázs alkotta zsűri a Kecskeméti Televízió Hírös Hírek című híradóját találta legjobbnak. A zsűri a legjobb egész estés filmnek járó díjat a Debrecen Televíziónak adta Az ötödik íz című alkotásért. A hírportálok versenyében a Debrecen Televízió dehir.hu portálja nyert. Mellettük a Kapos Televízió kapos.hu, valamint a Szombathelyi Televízió szombathelyi7.hu oldalát díjazta a zsűri.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete nyolcadik éve ismeri el életműdíjjal az arra érdemesek munkásságát. 2014-ben a helyi televíziós társadalom Szegedi Lászlót, a Veszprém Televízió igazgató-főszerkesztőjét tüntette ki életműdíjjal. Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság korábban elhunyt elnöke posztumusz életműdíjban részesült. A díjat Szalai Annamária családja vette át.

Horváth János, a bíráló zsűri elnöke az átadón hangsúlyozta: fontos, hogy a televíziók a helység kalapácsai legyenek . Mint mondta, nagy kihívás, hogy a műsorokban folyamatosan tudják érvényesíteni a kritikai funkciókat.

Pénteken aktuális médiakérdésekről szóló előadásokkal folytatódik a program.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!