Kultúra

2012.11.15. 10:17

Heti programajánló Vas megyében

Koncertek, színház, rendezvények és kiállítások Vas megyében. Heti programajánlónk november 15-től.

Vas Népe

KONCERT

Szombathely. Bartók Terem: csütörtökön 19 órakor kezdődik a Savaria Szimfonikus Zenekar 50 éves jubileumi gálahangversenye. A zenekart Pál Tamás és Petró János vezényli, közreműködik Tokody Ilona, Molnár András és Kováts Kolos. Az est házigazdája Kovács Ágnes lesz.

OÁMK Savaria Ifjúsági Centrum: 16-án, pénteken este a magyar punk zene egyik alapzenekara, az Auróra érkezik Oladra. A bemelegítésről a helyi Proform, valamint egy friss banda, a Kinek beszélsz te gondoskodik. Kapunyitás: 20 órakor. 17-én, szombaton 20 órakor Irie Maffia-koncert kezdődik. Vendég: Soulution, The Ugly Selectors.

MMIK, színházterem: 17-én, szombaton 19 órakor Ismerős arcok-koncert kezdődik.

17-én, szombaton 17 órakor a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány rendezésében jótékonysági hangverseny kezdődik. Mozart Requiemjét a VOX Savariae Énekegyüttes, a Güssingi Városi Kórus és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában hallhatja a közönség. Vezényel: Lakner-Bognár Nóra. A hangverseny bevételét az egyházközség diakóniai célokra fordítja.

SZÍNHÁZ

Szombathely. Weöres Sándor Színház, színházterem: a Játék a kastélyban című előadást láthatják csütörtökön 17 órakor a Lőrinczy Huba, Jókai Mór, Molnár Ferenc ifjúsági bérletesek, 16-án 19 órakor a Soós Imre-bérletesek, 19-én 15 órakor a Móra Ferenc, Gárdonyi Géza, Lázár Ervin ifjúsági bérletesek, 19 órakor pedig a Bajor Gizi-bérletesek. Márkus Emília Terem: a Szigorúan ellenőrzött vonatok című előadást láthatják csütörtökön 19 órakor a Honthy Hanna-bérletesek, 16-án 19 órakor a Ruttkai Éva-bérletesek, 17-én 15 órakor a Mezey Mária-bérletesek, 21-én 19 órakor a Lukács Margit-bérletesek, 20-án 19 órakor pedig bérleten kívüli előadás kezdődik. 18-án 18 órától Kövi Szabolcs gyertyafényes koncertjére várják a közönséget. Stúdiószínpad: 17-én 19 órától Széllel szembe  Jordán Tamás önálló estje hallható. Krúdy Klub: 17-én 21 órától Hajcihő címmel jótékonysági táncestet rendeznek. Fellép Németh Judit és tánczenekara. A vendégekkel táncol: Alberti Zsófi, Fekete Linda és Vlahovics Edit.

Mesebolt Bábszínház, kamaraterem: 18-án, vasárnap 1013 óráig Üveggolyó címmel családi napot rendeznek Gazdag Erzsi emlékére az MMIK-ban. 22-én és 23-án, jövő csütörtökön és pénteken 19 órakor Akárki címmel moralitásjáték kezdődik felnőtteknek az MMIK színháztermében.

Agora_Művelődési és Sportház: 22-én, jövő csütörtökön 19 órakor Moliére A mizantróp című klasszikusát Petri György fordításában Szinetár Dóra és Makranczi Zalán főszereplésével a Spirit Színház mutatja be. Az előadást Quimby-dalok fűszerezik.


RENDEZVÉNYEK

Szombathely. MMIK, színházterem: csütörtökön 19 órakor a Nyitott akadémia programján dr. Bagdi Emőke tart előadást.

MMIK, színházterem: 17-én 19 órakor Kakaóbár kezdődik: kézműves játszóház, tánctanítás, mesevetítés.

Agora_Savaria Filmszínház: 17-én, szombaton 20 órakor Magic - A Queen Budapesten - a felújított budapesti Queen-koncertfilm bemutatója kezdődik, majd beszélgetést hallhatnak az érdeklődők a Queen Fan Club vezetőjével, és kiállítás nyílik az aulában: A Queen Unplugged Project koncertje.

NYME Savaria Egyetemi Központ, C-előadó (Károlyi Gáspár tér 4.): a Magyar Meteorológiai Társaság Szombathelyi Csoportja rendezvényén 20-án, kedden 18 órakor A Muszalától az Aranyszarv-öbölig címmel dr. Lakotár Katalin tart előadást.

Cafe Frei (Uránia udvar): 21-én, szerdán 17 órakor kezdődik a SzínházSzerda Blogról blogra sorozatának következő rendezvénye. Aki kérdez: Kovács Gergely, aki válaszol: Poppre Ádám.

OÁMK színházterme: 21-én, szerdán 18 órakor az ÁMK jubileumi gálaműsora kezdődik. Akik ünnepelnek: az 5 éves Oladi ÁMK, a 25 éves OÁMK Simon István Utcai Általános Iskola, a 25 éves OÁMK Teleki Blanka Középiskola és Szakiskola, a 20 éves Ruhaipari Tanműhely, az 55 éves OÁMK Nyitra Utcai Általános Iskola és Művelődési Ház.

Körmend. Batthyány-kastély, színház: csütörtökön 17 órakor Hangadó címmel zeneiskolák találkozója kezdődik a Kölcsey Utcai ÁI és AMI szervezésében. 17-én, szombaton a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes műsora látható.

Szentgotthárd. Színház, aula: 17-én, szombaton 16 órakor az Alfakör Szentgotthárd Egyesület rendezésében Helyünk a világban címmel Kulcsár Mihályné neuropedagógus, kineziológus tart előadást.

KIÁLLÍTÁSOK

Szombathely. Szombathelyi Képtár, nyitva tartás: szerdán 1018 óráig, csütörtökön, szombaton és vasárnap 1418 óráig, kedden és pénteken csoportok részére előzetes bejelentkezés alapján, hétfőn zárva.

Iseum Savariense kiállítóterme: Temető a város határán - utazás a túlvilágra címmel a Kr. u. II. századi Pannonia vidéki népességének temetkezési szokásaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Két nyugat-pannoniai temető példája: Alsópáhok és Nemesbőd - a római és a helyi őslakosság halottkultuszainak összefonódását mutatja be a tárlat, amely november 18-áig látogatható.

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, Puskás Galéria (Petőfi S. u. 1.): 16-án, pénteken 9.30-kor Pusztai Szabolcs A történelmi Magyarország várai című fotókiállításának lesz a megnyitója. A tárlatot Ruzsa Károly helytörténeti kutató ajánlja a résztvevők figyelmébe. A képek 2013. február 16-áig, hétköznapokon 8-20 óráig tekinthetők meg.

Kőszeg. Hotel Írottkő: a Kőszegi Csók István Művészkör születésnapi kiállítássorozatában Jencsky Beatrix Porfogók szeretettel, avagy 396 hónap című tárlata november 23-áig tekinthető meg.

Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont: Markovics Ágota A Vizek varázsa című tárlata tekinthető meg.

Körmend. Batthyány-kastély, Városi Kiállítóterem: november 30-áig látható a 3F-K Körmend Fotóklub II. gombostűs kiállítása. A tárlat hétfőtől péntekig, 10-12 és 13-16 óráig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!