Kultúra

2010.11.19. 10:43

Hollywoodi hírességek kitüntetése a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

Quentin Tarantino filmrendező, producer és Lucy Liu színész, producer magyar állami kitüntetéseket, míg Andrew Vajna producer életműdíjat vehetett át a 10. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál alkalmából adott főkonzuli fogadáson helyi idő szerint szerda este.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Los Angeles-i magyar főkonzulátus által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint Bokor Balázs főkonzul A szabadság vihara (Freedom's Fury) című film produceri munkáiért a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét adta át Quentin Tarantinónak, míg Lucy Liu az Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át a magyar diplomatától. (A két amerikai filmesnek még idén tavasszal, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adományozták a kitüntetéseket.)
   
Andrew Vajna munkásságát életműdíjjal ismerte el a filmfesztivál, Bunyik Béla fesztiváligazgató és felesége pedig főkonzulátusi elismerésben részesültek a fesztiválszervezés terén tanúsított önzetlen és folyamatos tevékenységükért.
   
Mint a közlemény tájékoztat, a fogadáson megjelent a hollywoodi filmélet számos ismert producere, Los Angeles város több vezetője, Marc Rosenthal, a Raleigh Enterprise Studios tulajdonos-elnöke, valamint számos magyar vagy magyar származású filmes személyiség, így Csupó Gábor, Antal Nimród, Koltai Lajos, Medák Péter, Hules Endre, Kálmán Gábor, Herendi Gábor, Pados Gyula, Kamarás Iván és az Oscar-díjas Elek Zoltán.
   
A jubileumi Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál Hajdú Szabolcs Oscar-díjra jelölt filmje, a Bibliothéque Pascal vetítésével vette kezdetét csütörtök este. A Sunset 5 filmszínházban sorra kerülő nyitóesten kívül a vetítések ingyenesen látogathatók; a magyar filmeket a Raleigh Stúdió történelmi Chaplin filmszínházában tekintheti meg a közönség.
   
A fesztivál fődíján és a Michael Curtizről elnevezett közönségdíjon kívül a Los Angeles-i magyar főkonzulátus idén is különdíjat ad ki, amely immár az októberben elhunyt magyar származású hollywoodi filmcsillag, Tony Curtis nevét viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!