Kultúra

2015.01.23. 14:37

Iskolai felvétel a nyeremény - Művészetek találkozása a Gazdag Erzsi versmondó versenyen

Óvodások és kisiskolások szavaltak pénteken a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskolában: most rendezték a 19. Gazdag Erzsi Vers- és Mesemondó versenyt. A program egyben a művészetek találkozásáról is szólt.

Szombathelyi Médiaközpont

Az intézmény hűen őrzi azt a hagyományt, amely egykor az elődintézményben, az Eötvös iskolában indult útjára. Az ötletgazda Balogh József költő-tanár volt, s az ő nevéhez fűződik a verseny azon sajátossága is, hogy a különböző művészeti ágak – a zene, a képzőművészet és persze az irodalom – gazdagítják ezt az ünnepélyes alkalmat. Különlegessége a vers- és mesemondó verseny mostani fordulójának, hogy az óvodai korcsoport nyertese automatikusan felvételt nyer a Reményik iskola leendő első osztályába – erre utalt megnyitójában Sátory Károly igazgató, aki méltatta a részt vevő gyerekek tehetségét, szorgalmát is. A múltat idézte fel személyes hangú beszédében Koczka Tibor alpolgármester, aki gyerekként eltöltött néhány évet a versenynek otthont adó iskola falai között. Mint mondta, maga is szavalt Petőfit e közösségi térként működő teremben. Úgy látja, fontos pedagógusi feladat, hogy nagy költőink köteteit a mai gyerekek kezébe adjuk. A szervezésért Balogh József egy szép versével mondott köszönetet a költő özvegye.

Koczka Tibor alpolgármester (Fotó: Szombathelyi Médiaközpont)

A verseny alapvetően megyei szintű, de szomszédos vidékekről is érkeztek nevezések szép számban. Ezek között évről évre egyre nagyobb arányban találhatóak egyházi intézmények. A versmondással egy időben kiállítás nyílt az iskola emeletén, ahol Rozsnyai Mariann foltvarró textilművész munkáit láthatja a közönség. E tárlat megnyitóját zenés műsor színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!