Kultúra

2017.01.16. 16:27

Kazinczki Dórié az Aranytoll - A körmendi Kölcsey gimnázium diákja kapta a Vas Népe díját

Szombathely- A körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium 10. évfolyamos diákja, a nagykölkedi Kazinczki Dóra kapta a Vas Népe Aranytoll díját.

Nagy Ildikó

Több mint tíz éve töretlen népszerűségnek örvend a Pannon Lapok Társasága Sajtó és tanulás (Séta) címmel elindított médiapedagógiai programja, amelynek kezdetektől aktív résztvevői a körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai, akik Takács Marietta tanárnő irányításával szakköri foglalkozásokon ismerkednek a média világával.

A középiskolások nemcsak elméletben foglalkoznak a lapkészítéssel, de írásaikkal is rendszeresen megjelennek a Vas Népe hasábjain. Ahogy mindig, az őszi kurzus végén is értékeltük a középiskolások munkáját, és döntöttünk arról, ki kapja a Vas Népe Aranytoll díját. Az elismerést a nagykölkedi Kazinczki Dórának, a Kölcsey gimnázium 10. évfolyamos diákjának ítéltük oda a Soulwawe zenekarról írt cikkéért.

Dóra tegnap szerkesztőségünkben vette át az díjjal járó oklevelet és gravírozott tollat Mehlhoffer Tamástól, a Vas Népe digitális főszerkesztőjétől. Az átadásra elkísérte tanárnője, Takács Marietta és iskolatársa, Győrfi Csenge is.

A gimnazista lányról megtudtuk, hogy nagyon szeret olvasni, az írással pedig már általános iskolásként kacérkodott. Érdekli a színészet is, a Körmendi Kastélyszínház Társulat tagjaként a színpadon is kipróbálhatja magát. A vasi sétás diákok írásait a keddi Vas Népe 16. oldalán olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!