Kultúra

2011.02.14. 10:43

Kedd éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatásba

Kedd éjfélkor lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő. A megyében két intézmény, a Savaria Egyetemi Központ és a POTE egészségügyi főiskolai kara várja a diákokat.

Bajdó Bettina

Az elmúlt évhez képest közel 900-zal több képzés indul a különböző szinteken: több mint háromezer alapképzés, közel 1500 felsőfokú szakképzés  és majd három és fél ezer mesterképzés közül választhatnak a felsőoktatásba készülő jelentkezők.

A megyében a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjába és a Pécsi Orvostudományi Egyetem Szombathelyi Egészségügyi Főiskolai Karára adhatják be jelentkezésüket a felvételizők.
 
Amit érdemes tudni, hogy a jelentkezési díjak nem változtak, idén is kilencezer forint az alapdíj, ezért az összegért három képzésre lehet jelentkezni. Aki ennél több helyre szeretne felvételizni, annak jelentkezésenként 2000 forintot kell még fizetnie. A jelentkezésre három hónap állt rendelkezésre, a minden évben december 15-én megjelenő felvételi tájékoztatóban található jelentkezési lapokon, illetve az ugyanezen a napon megnyitott e-felvételi rendszerben, a felvi.hu oldalon.

Idén a szakemberek azt javasolták a felvételizőknek, hogy minél előbb nyújtsák be kérelmüket. A tapasztalat ugyanis az, hogy azok, akik utolsó pillanatra hagyják a lap kitöltését, a sürgető határidő miatt többször hibáznak.  Az e-felvételi használatával a hibás kitöltés elkerülhető, az elektronikus felületre ugyanis még vissza lehet térni további módosításokkal, pontosításokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!