Kultúra

2014.11.19. 18:15

Kémek könyve

Szombathely, Budapest - Kémek, ügynökök, besúgók címmel előbb konferenciát rendeztek Szombathelyen, aztán az előadásokból kötet született. Csütörtökön lesz a bemutató, Budapesten.

Ölbei Lívia

A Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára invitálja a bemutatóra a közönséget, de nem kell megijedni. Elegáns keménytáblás kötet született a 2011-es Mediawave-konferencia nyomán. A fényírók egy röpke pillanatig azt hihették, hogy berendezkedhetnek Szombathelyen, a fesztivál keretében akkor rendezték meg a kémek, ügynökök, besúgók ténykedéseire rávilágító tudományos konferenciát, amely az ókori kémkedésektől egészen Mata Hariig végzett feltárásokat a témában. Feiszt György szombathelyi levéltáros például egy 15. századi bűnügy nyomába eredt. A könyvbemutató ma 15 órakor kezdődik a VI. kerületi Eötvös utca 7-ben, a kiadó részéről a szombathelyi levéltárigazgató, Tilcsik György mond köszöntőt.

Mata Hari a címlapon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!