Kultúra

2017.02.16. 09:57

Képek a szombathelyi zsidóság életéből - A budapesti Holokauszt Emlékközpontban

Budapest, Szombathely – A szombathelyi Szemtől szemben kötettel február 22-én a budapesti Holokauszt Emlékközpontban ismerkedhet meg a közönség.

Ölbei Lívia

Szemtől szemben – Képek a szombathelyi zsidóság történetéből. A cím egy hosszú, mély, megjelenítésében, szemléletében és adatgazdagságában is egyedülálló – és egészen talán soha abba nem hagyható – kutatás különböző, kiállításokban és katalógusban megtestesülő állomásait; legújabban pedig egy minden értelemben súlyos magyar-angol nyelvű könyvet jelöl. A kötet szerzője Kelbert Krisztina történész, a Savaria Múzeum történettudományi osztályának vezetője, tervezője és kiadója pedig Kassai Ferenc Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész, egyetemi docens (Soproni Egyetem).

A budapesti Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban prof. dr. Szita Szabolcs történész, az intézmény igazgatója köszönti a vendégeket, a kötetet bemutatják a kerekasztal-beszélgetés résztvevői: prof. dr. Gyáni Gábor történész (MTA), dr. György Péter esztéta, médiakutató, egyetemi tanár (ELTE), valamint a kötet szerzője-tervezője. A beszélgetés moderátora dr. K. Horváth Zsolt történész, egyetemi oktató (ELTE).

A Szemtől szemben kötet bemutatója február 22-én 17 órakor lesz a Holokauszt Emlékközpontban (Budapest, Páva utca 39.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!