Kultúra

2009.03.09. 03:28

Képek Vénusznak ajánlva

<b>Szombathely</b> - Vénusznak ajánlja kiállítását R. Horváth Ildikó képzőművész, Jung gondolatával: Lenni annyi, mint tenni és teremteni.

Merklin Tímea

A kiállítást az OÁMK-Savaria Ifjúsági Centrumban rendezik; március 13-án, pénteken 16 órakor nyitja meg Torjay Valter művészettörténész. Közreműködik: Nagy Krisztina népdalénekes és Fehér Zoltán hangszerkészítő.

- R. Horváth Ildikó az utóbbi öt évben robbant be a megyei művészeti életbe; Kamper Lajos tanítványa volt. Művészetében az évezredes, misztikus technikák (tarot, asztrológia, meditáció) keverednek a keresztény és a magyar népi ikonográfiával - írja róla Torjay Valter. - A férfi és a nő közötti kapcsolat árnyalatai, saját belső világának rezdülései jelennek meg a figurativitással ingadozó, de állandó kapcsolatban lévő alkotásain. Művészetében különösen nagy szerepe van a kompozíciónak, a különböző erővonalaknak, a színszim-bolikának. Amennyiben ez szükséges, úgy a szürrealizmussal hozhatnánk stílusát szorosabb kapcsolatba... Abszolút ökonómiával bánik a színes rézkarc technikájával, sőt annak egyik legvonzóbb művelője megyénkben.

R. Horváth Ildikó több önálló Vas megyei kiállítása mellett részt vett budapesti, kaposvári, hódmezővásárhelyi, ajkai, százhalombattai csoportos tárlatokon. Elnyerte a Katolikus Karitász - Caritas Hungarica rajz- és fotópályázat megyei I., országos III. helyezését, a 29. Hegyháti Képző- és Iparművészeti Kiállítás különdíját, a Balaton Tárlat különdíját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!