Kultúra

2016.05.01. 13:47

Két vasi színház és egy zenekar - Mutatjuk mennyit kapnak idén működésre

Körkép – Vas megyében egy szombathelyi énekkar, celli és kőszegi színház kap működési támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-os keretéből.

Bakos Ágnes

A minősítéssel nem rendelkező zenekaroknak és énekkaroknak megítélt támogatás keretéből összesen 41 együttesnek juttat pénzt a humánerőforrás tárca. Összesen 145 millió forintot osztanak szét. Egyetlen Vas megyeiként a szombathelyi Capella Savaria Egyesület szerepel a sorban: 16,2 millió forint támogatást igényelt az együttes, 9 millió forintot kap az idei esztendőre.

Egy Vas megyei kedvezményezett szerepel a minősítéssel nem rendelkező színházak között, az úgynevezett második kategóriában – derül ki a tárca listájából. A celldömölki Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület 15 millió forint támogatást kap idén.

A szabadtéri színházi támogatások között is van Vas megyei: a 15 támogatott teátrum között 10 millió forinttal szerepel a kőszegi Jurisics-Vár Művelődési Központ és Várszínház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!