Kultúra

2014.07.01. 11:30

Kétszáz nyugdíjas dalolt a színpadon Celldömölkön

Celldömölk - A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár először adott helyet a 12 éves múltra visszatekintő vasi nyugdíjaskórusok találkozójának.

Ölbei Lívia

Tizenkét éve a csepregi nyugdíjas klub énekkara kezdeményezte, hogy a megye nyugdíjaskórusai évente találkozzanak. Azóta évről évre más település ad helyet a programnak; tavaly például Szombathelyen, a Bartók Teremben rendezték meg a találkozót. Az idei eseményen, a celli KMKK színháztermében tizenhat énekkar – összesen mintegy kétszáz kórustaggal – lépett színpadra, bizonyítva, hogy a nyugdíjasok körében virágzik az utóbbi években gyakran elsiratott kórushagyomány. Az együtteseket az önkormányzat nevében Fehér László polgármester köszöntötte, a hivatalos megnyitás tiszteletreméltó feladatát Nagyné Ferencz Myrtill, a képviselő-testület humán szolgáltatások bizottságának elnöke vállalta.

A találkozóra egyebek mellett Répcelakról, Szombathelyről, Szentgotthárdról jöttek fellépők. A sokszínű műsorrá kerekedő találkozón népdalok, katonadalok, citarezenével és zongorával kísért magyar nóták hangzottak el.

Dr. Villányi Eszter, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Napsugár kórusának vezetője azt mondja, a csapatnak rengeteg föllépése van – ezek az alkalmak mindig sok jó élményt hoznak. Az I. világháború 100. évfordulója okán műsorra tűzött katonadalok – köztük a kuriózumnak számító burgenlandi gyűjtés – mindig fölkelti a közönség érdeklődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!