Kultúra

2013.06.04. 12:52

Kezdődik a könyvhét

Habár a hivatalos megnyitó csak másnap lesz, Jakab-Köves Gyopárka Istenhegyi fogadó című novelláskötetének bemutatójával kezdődik Szombathelyen az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozata június 6-án, csütörtökön 17 órától a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Merklin Tímea

7-én, pénteken a kortárs irodalom napja lesz a Könyvudvarban, a Savaria Mozi árkádjánál 11 órától. A könyvárusítás mellett műsorok lesznek, 13 órától az Életünk folyóirat legújabb számát mutatja be Alexa Károly és Bokányi Péter. 13.30-tól Holdosi Szabina és Novák Marcell népszerű dalokat játszik.

A Fő téren 14 órától Lazáry Viktor alpolgármester mond köszöntőt, majd elkezdődik a nagy versmondás: Weöres Valse Triste című versét Jordán Tamás vezényli. Utána játék a könyvért, az Agora Tündértánc Gyermek Művészeti Fesztivál fellépőinek, a WSSZ színészeinek műsora, játszik a Kockacukor, a Szombathelyi Fúvószenekar is. Dedikál Pődör György és Vig Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!