Kultúra

2016.10.14. 17:38

Kihúzod magad? - Exkluzív kiállítás nyílt a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban

Csütörtökön nyílt meg az az anti-diszkriminációs kiállítás a művészetiben. Az alkotások a Holokauszt és a ruandai népirtás témakörét dolgozzák fel. A tárlaton a magyar intézmények tanulóinak alkotásai láthatók.

Vadas Krisztina

Te döntesz: Kihúzod magad vagy kihúzod magad? – ezzel a címmel futott az a projekt, amelyben tíz ország (Dél-Korea, India, Törökország, Marokkó, Magyarország, Litvánia, Ruanda, Namíbia, Chile és Mexikó) vett részt. Magyarországot öt oktatási intézmény képviselte, köztük a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium.

A kiállítást Vágvölgyi András mozgókép-pedagógus, a projekt szombathelyi segítője nyitotta meg. Hangsúlyozta: a kiállítás nem csupán egy újabb feldolgozása a Holokausztnak és a ruandai népirtásnak, hanem az alkotásokon keresztül hívják fel a figyelmet a mindennapi kirekesztésre, a társadalmi felelősségre. A munkához szükséges történelmi dokumentumokat az Amerikai Egyesült Államok Washingtoni Holokauszt Emlékmúzeuma biztosította a diákoknak.

A kiállítás exkluzivitását adja továbbá, hogy nem hagyományos művekről beszélhetünk. Mind interaktív alkotás, amelyekkel a néző beleélheti magát a tragédiák szereplőinek helyzetébe.

A kiállítás megtekinthető október 27-ig, a Művészeti Szakgimnázium nyitva tartása alatt az iskola földszinti társalgójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!