Kultúra

2009.10.28. 13:08

Kínában is nyerő a Csányi-féle szerelembiznisz

Megnyerte az Arany Kakas Filmfesztivál legjobb filmért járó díját az S.O.S. SZERELEM! Kínában. Úgy tűnik Csányi Sándor a kínai nők szívét is megdobogtatja.

MTI

 A Nanchangban megtartott filmfesztiválon 155 film versengett 18 díjért. Az S.O.S. SZERELEM! (2007) stábját, a filmmel együtt az előválogatás után hívták meg Kína legrangosabb filmes találkozójára, amelyet 1981-óta rendeznek meg, ami a kínai horoszkóp szerint a kakas éve volt, így innen ered a fesztivál neve is. A díjakat a Kínai Film Szövetség osztja ki.

Az idei Nanchang-i versenyre az S.O.S. SZERELEM! producereit, Neményi Ádámot és Köbli Norbert-et valamint főszereplőjét Csányi Sándort hívták meg. A fesztiválra egy másik magyar alkotást, a Goda Krisztina rendezte Kaméleon (2008) című filmet és alkotóit is, Divinyi Réka forgatókönyv írót és Kálomista Gábor producert is meghívták. A legjobb külföldi filmért járó rendezés díját Neményi Ádám producer vette át. Az S.O.S. SZERELEM! rendezője, Sas Tamás következő filmje munkálatai miatt nem tudott részt venni a fesztiválon. Magyar alkotás még nem részesült ekkora szakmai elismerésben a Kínai Film Szövetség által.

Neményi Ádám elmondta, hogy nagyon örül mind a rendkívüli díjnak mind a híres kínai vendégszeretetnek, amelyet volt módjuk kiélvezni egyhetes ott tartózkodásuk alatt. A producer megjegyezte, hogy ennek az elismerésnek „messzire ható pozitív következményei is lehetnek”.

Úgy tűnik, hogy Csányi Sándor nem csak a magyar, hanem a kínai nők szívét (már akiét) is megdobogtatja (a filmkritikusokét biztosan). Arról sajnos nincs információnk, hogy mi lesz a jövőben, de ha leszinkronizálják a filmet kínaira, abból mindenképp szereznünk kell egy példányt, kíváncsiak lennénk "Csány-lee" keleti hangjára. A legjobb kínai filmért járó Arany Kakas díjat Feng Xiaogang háborús drámája, a Sorakozó (2007) nyerte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!