Kultúra

2017.02.01. 16:20

Kincseink - A Mesebolt Vitéz László-matinéja

Szombathely - Két Kemény Henrik-díjas alkotónak is köze van a Mesebolt Bábszínház Vitéz László-előadásához. Az elásott kincs lesz a vasárnapi matiné az MMIK-ban: február 5-én 10 órakor.

Ölbei Lívia

Az előadás rendezője, dramaturgja a Kemény Henrik-díjas Kovács Géza, tervezője a Koós Iván-díjas Boráros Szilárd. Zenei összeállítás: Takács Dániel, ő kelti életre a paraván mögött az összes figurát, plusz a híres palacsintasütőt is. Zenei kísérő: Lehőcz Zsuzsa, aki tavaly szintén megkapta a Kemény Henrik-díjat. Vitéz László itt is úgy köszön be, mint anno már megtette milliószor: Szerbusztok, Pajtikák! Képzeljétek el, a nagymamucikám azt mondta: Ide figyelj, László! Elég nagy vagy már, elég puliszkát megettél itthon, úgyhogy jobban teszed, ha elmész dolgozni, és keresel egy kis pénzt. Én annyit, de annyit kerestem már azt a kis pénzt, de még semennyit sem találtam. Talán most itt, Szombathelyen több szerencsével járok! 2013. szeptembere óta grasszál a Meseboltban Vitéz László, a piros sipkás báb szuperhős, aki képes legyőzni az ördögöket, sőt magát a Halált is. Szombathelyre új kalandjait hozta el nekünk: Biztosíthatunk mindenkit, ezek sem lesznek kevésbé izgalmasak, mint a már ismertek. Sőt!

Vitéz László legyőzi az Ördögöt is. A bábok tervezője Boráros Szilárd, a paraván mögött Takács Dániel Fotó: VN archív

Az elmúlt bő három éve azt is bebizonyította, hogy Takács Dani kezén biztonságban van Vitéz László. Most már biztos, hogy hosszú-hosszú ideig nem is kerül le onnan. Legközelebb tehát vasárnap hallhatjuk a köszöntést: Szerbusztok, Pajtikák! Vitéz László úgy marad a régi, hogy tényleg folyton megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!