Kultúra

2017.09.04. 16:40

Kiss László szolgál mostantól a plébánia élén Körmenden

KÖRMEND Németh Zoltán hosszú szolgálat után elbúcsúzott, őt a szombathelyi származású Kiss László atya váltotta nemrég.

Kozma Gábor

Kiss László plébános a hivatását Zalaegerszegen kezdte gyakorolni, majd Táplánszentkereszt, aztán Páka következett. Az atya augusztus elején költözött a dél-zalai településről Körmendre, ahol Németh Zoltán plébánost váltotta. Neki Celldömölk az új szolgálati helye, azonban Körmenden is sokat tett a helyi hitélet fellendítéséért, és humanitárius szerepet vállalt a menekültügy idején. Kiss László természetesen szentmise keretében mutatkozott be városunk katolikus híveinek.

Kiss Lászlót 25 évvel ezelőtt szentelték pappá Fotó: Jámbori Tamás

Szombathelyen született, a győri bencés gimnáziumban érettségizett, majd tanulmányait a győri szemináriumban folytatta. 1992-es pappá szentelését követően a zalaegerszegi nagytemplomban volt három évig káplán, majd Táplánszentkeresztre került plébánosnak egészen 2007 januárjának végéig. Lelkésze volt ebben az időben a Karitász intézményeinek, és börtönlelkészként is dolgozott Szombathelyen. Ezt követően tíz és fél évig Pákán és a környező tizenkét apró faluban látta el a papi teendőket. Lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy nagyon jól érezte magát, szeretett ott lenni. Körmenden nyitottan, kedvesen fogadták a hívek, már majdnem minden helyi katolikus közösséggel megismerkedett. A helyi protestáns lelkészek üdvözlő levelet írtak neki, és ennek is nagyon örült. Körmenden korábban csak párszor járt, akkor is miséken vett részt, ismerősei sem voltak. A várost már bejárta, tudja, hogy többségében új feladatok várnak rá. A jövőben hétvégenként lesz mise a Batthyány-templomban és rendszeresen Alsóberkiben is. Szeretne gyermekmiséket tartani, bevezetni itt is a korábban már sikeres bábozásos, játékos, mesélős óvodáshittant is, hogy a gyerekek majd hittanosok legyenek.

Fontos célja, hogy tovább segítse, erősítse a katolikus kisközösségeket és gyarapítsa tagjaik és a hívek számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!