Kultúra

2013.07.15. 16:47

KMKK: a Munkácsy-tárlat július végéig fogad látogatókat

Celldömölk - A KMKK-ban kialakított bordó szalonban jól mutatnak a Pákh-gyűjteményből való Munkácsy-képek, amelyek töretlenül vonzzák a közönséget.

Ölbei Lívia

Olyannyira, hogy bőven túljutott a kiállítás a hatezredik látogatón is (az arányok miatt: Celldömölk lakossága 12 ezer fő). Az elmúlt hetekben hagyománnyá vált az „ezredik" látogatók köszöntése. Fehér László polgármester és Pálné Horváth Mária intézményigazgató legutóbb a Munkácsy-kiállítás 6000. látogatóját köszöntötte: dr. Kövér István szombathelyi ügyvéd a családjával érkezett a celldömölki kiállításra. Természetesen örömmel és meglepődve konstatálta, hogy épp köztük van a 6000. Mint mondta, családi döntés volt, hogy a „korelnök" veszi át a város ajándékát.

Az ügyvéd úr különben rutinos tárlatlátogató, ráadásul valódi Munkácsy-szakértő. Látta a debreceni tárlatot – „a Krisztus-trilógia felülmúlhatatlan élmény" –, de meg is nyugtatta a celldömölkieket, hogy nincs okuk a szégyenkezésre: a celli Munkácsy-tárlat rendkívül szép, nem véletlenül vonzza a közönséget. És tényleg: a sikert a látogatók száma igazolja. Kövér István és családja – ha már ott járt – tett egy sétát a celli belvárosban is. Régebben gyakran járt Celldömölkre, így elismerésre méltónak találja „azt a változást, amely a városközpontban megvalósult átalakításoknak köszönhető".

A húsz szalonfestményt felsorakoztató Munkácsy-kiállítás – amelynek kurátora dr. Bakó Zsuzsanna művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria munkatársa – július utolsó napjáig várja a látogatókat; további meglepetésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!